Bakade bröd i dag. Bakade två bröd i dag. På bilden är det bara ett.
Varför?
Jo. Det andra fattade eld. Riktiga flammor. Serious shit.
Men jag blåste på flammorna och släkte dom. Och ställde ut brödet i regnet.
Gjorde brödet på känn, så tyvärr finns det inget recept.
På den här finns det däremot! Egenkomponerat.
Återvinningssoppan
1 kopp (ca 2 dl) vatten och 1 msk buljong (jag hade köttbuljong) kokas upp.
1 stor vitlöksklyfta pressas i. En burk (400g) krossade tomater hälls i.
Ner med 1 tsk kebabkrydda och 1 tsk basilika. Låt koka och bubbla.
Funkar att äta som den är nu, men vill man komma till den smarta delen, återvinningsdelen, fortsätter man med:
2 skivor dagsgammalt bröd (jag hade vitt lantbröd) som man delar i bitar, ganska små och rör ner i soppan. Låt stå och puttra tills brödet nästan lösts upp.
Strö på lite basilika. Servera!
Varför?
Jo. Det andra fattade eld. Riktiga flammor. Serious shit.
Men jag blåste på flammorna och släkte dom. Och ställde ut brödet i regnet.
Gjorde brödet på känn, så tyvärr finns det inget recept.
På den här finns det däremot! Egenkomponerat.
Återvinningssoppan
1 kopp (ca 2 dl) vatten och 1 msk buljong (jag hade köttbuljong) kokas upp.
1 stor vitlöksklyfta pressas i. En burk (400g) krossade tomater hälls i.
Ner med 1 tsk kebabkrydda och 1 tsk basilika. Låt koka och bubbla.
Funkar att äta som den är nu, men vill man komma till den smarta delen, återvinningsdelen, fortsätter man med:
2 skivor dagsgammalt bröd (jag hade vitt lantbröd) som man delar i bitar, ganska små och rör ner i soppan. Låt stå och puttra tills brödet nästan lösts upp.
Strö på lite basilika. Servera!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar